
Dizi Müzikleri Piyano Konseri Büyüledi
Konya'da Dizi Müzikleri, Piyanonun Sihirli Dokunuşuyla Canlandı Konya Karatay Belediyesi'nin düzenlediği...
Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi bünyesinde faaliyet gösteren Mersin Sinema Ofisi, sinema sektörüne olan desteğini sürdürüyor. Yaklaşık 1,5 yıl önce kurulan Ofis, daha önce bir film ve bir belgesele destek vermesinin ardından şimdi de uluslararası bir projeye imza atıyor. Çekya merkezli MOVIE S.R.O. şirketinin finanse ettiği ve Ortadoğu'daki kriz bölgelerinde görev yapan ajanların hikayesini anlatan 6 bölümlük dizi film "Kurtarıcılar-2" (The Extractors II), Tarsus'ta çekiliyor.
Adam Dvorak ve David Rauch'un yapımcılığını, Jan Pavlacky'nin yönetmenliğini üstlendiği "Kurtarıcılar-2", Ortadoğu'daki çatışma bölgelerinde görev yapan bir grup ajanın, görevleri sırasında hem kendilerinin hem de masum sivillerin hayatlarını etkileyebilecek zorlu kararlar almalarını konu alıyor. İkinci sezon çekimleri için Türkiye'yi tercih eden yapım ekibi, Tarsus'un tarihi dokusu ve çeşitli lokasyonlarını diziye uygun bulmuş durumda. Şu an faaliyet göstermeyen Çukurova Fabrikası'nın yerleşkesi başta olmak üzere Tarsus'un farklı noktalarında gerçekleşen çekimler, 13 Haziran'da tamamlanacak.
Mersin Sinema Ofisi, "Kurtarıcılar-2" ekibine kapsamlı bir destek sağlıyor. Konaklama imkanlarından çekim mekanlarının belirlenmesine, yasal izinlerin alınmasından altyapı hizmetlerine kadar birçok konuda yardımcı olan Ofis, projenin sorunsuz ilerlemesini sağlıyor. Uluslararası bir yapımın Mersin'de çekilmesi, şehrin tanıtımı açısından da büyük önem taşıyor ve Mersin'in film çekimleri için cazip bir destinasyon olduğunu bir kez daha ortaya koyuyor.
Mersin Sinema Ofisi'nde proje koordinatörlüğünü yürüten Arzu Görgülü, uluslararası bir projede yer almanın mutluluğunu dile getirerek, Ofisin Başkan Vahap Seçer'in vizyoner projelerinden biri olduğunu vurguladı. Görgülü, "Bu uluslararası alanda oldukça ses getiren ve vizyoner bir proje. Sinema sektörü ağırlıklı olarak İstanbul'da yoğunlaşıyor. Mersin'de de sinema sektörüne yeni bir alan açmak ve aynı zamanda kentin tanıtımı açısından, ofisin önemli bir yerde durduğunu düşünüyorum. Çünkü 1,5 yılda çok ciddi yol kat ettik" dedi.
Görgülü, Ofisin açılışından bu yana bir uzun metrajlı film ve bir belgesele destek verdiklerini belirterek, "İlk uluslararası projemiz Çekya'dan geldi. Bu anlamda uluslararası bir işi yapıyor olmak bizim hem Türkiye, hem de uluslararası alanda tanınırlığımızı sağlaması bakımından önemli bir yerde duruyor" diye ekledi.
Yapımcı Adam Dvorak ise Türkiye'de birçok yeri gezdikten sonra, hem uygun lokasyonlar hem de Mersin Sinema Ofisi'nin desteği nedeniyle Mersin'de karar kıldıklarını ifade etti. Dvorak, "Güzel lokasyonlar var, harika bir ülke. Türkiye'ye geldiğim ve burada çekim yaptığım için mutluyum. İnsanlar güzel, yemekler harika. Mersin Sinema Ofisi harika bir fikir. Onlar sayesinde buradayız. Biz Türkiye'de her yeri dolaştık ve nihayetinde bu mekanı bulduk, daha sonra Mersin Sinema Ofisi'yle tanıştık. Bir puzzle gibi tamamlanmış olduk. Prodüksiyonel anlamda çok destek oldular, destekleri büyüktü" şeklinde konuştu.
Yürütücü yapımcı David Rauch ve yönetmen Jan Pavlacky de Mersin Sinema Ofisi'nin desteklerinden dolayı memnuniyetlerini dile getirerek, çekimlerin sorunsuz ve keyifli bir şekilde ilerlediğini vurguladılar. Her iki isim de Mersin'in film çekimleri için uygun bir ortam sunduğunu ve Sinema Ofisi'nin sunduğu desteklerin büyük önem taşıdığını belirttiler.