
Güney Marmara'da Unutulmaz Bisiklet Turu
Keşan DOÇEK Güney Marmara Bisiklet Turu Unutulmaz Anılar Bıraktı Edirne Keşan...
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükılıç, Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi'nde düzenlenen "Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı Haftası" programına katılarak, şehrin zengin gastronomi mirasını vurguladı. Başkan Büyükılıç, Kayseri'nin Asur, Roma, Bizans, Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemleri gibi birçok medeniyete ev sahipliği yapmış kadim bir kent olduğunu ve bu zengin tarihin mutfağına da yansıdığını belirtti. Program, Cumhurbaşkanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Erciyes Üniversitesi iş birliğiyle, gastronomi derneklerinin de katkılarıyla gerçekleştirildi.
21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası kapsamında düzenlenen etkinliğe, Başkan Büyükılıç'ın yanı sıra AK Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Okandan, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mucahid Soyak, daire başkanları, gastronomi derneklerinin temsilcileri, ünlü şefler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Başkan Büyükılıç, Kayseri'nin Uluslararası MEB Robot Yarışması'na da ev sahipliği yapmasının şehrin dayanışma ve zenginliklerini bir araya getirdiğini belirtti. "Hem zenginlikler şehri oluyor hem de etkinliklerle çeşitlilik oluşturuyoruz" diyen Büyükılıç, şehrin gastronomi alanındaki zenginliğini vurguladı.
Gastronomiye ilgi duyan gençlere tavsiyelerde bulunan Başkan Büyükılıç, "Gastronomiye ilgi duyan, kendini yetiştiren, günün koşullarına uyarlayan ve geçmişi geleceğe taşıyacak anlayış içerisinde yetişen gençlerimizin herhangi bir işle ilgili sıkıntısı olmayacaktır. Yeter ki kendisini bu alanda etkin ve yetkin hale getirsin" dedi. Konuşmasında, ata buğdayı olan gacer buğdayının önemine de değinen Büyükılıç, tok tutma özelliği ve glüten hassasiyeti olanlar için uygun bir besin olması nedeniyle buğdayın önemine dikkat çekti. Kayseri'nin yaratıcı bir yaklaşımla UNESCO'nun geçici listesine girdiğini ve kalıcı olması gerektiğini vurgulayan Başkan Büyükılıç, hem yeme-içme mekanı hem de eğitim merkezi olacak Mutfak Sanatları Merkezi projesinin Kayseri'ye yakışacağını söyledi.
Kayseri'nin büyükşehirlerin konforunu yaşatırken sıkıntılarını yaşatmayan bir şehir olduğunu belirten Başkan Büyükılıç, "Bunu daha da geliştirmemiz, daha da sorumluluk mantığı içerisinde hareket etmemiz gerekiyor. Bunu sağlayacak olan sizlersiniz, yaptıklarımızı paylaşacak olan sizlersiniz. O açıdan da sizleri seviyoruz, sizlere çok fırsat vermek üzere hareket ediyoruz" diyerek, halka hizmetkar olduklarını dile getirdi. Program, Kayseri'nin zengin mutfak kültürünü sergileyen çeşitli sunumlar ve etkinliklerle devam etti.
Etkinlikten kareler:
(Görsel placeholder.jpg olarak eklendi. Gerçek görsel ile değiştirilmelidir.)